Weerribben Zwemtocht - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Zwemmen
Zaterdag 30 juni & zondag 1 juli 2018
De 2e Weerribben Zwemtocht

Ontdek Nationaal Park Weerribben-Wieden niet vanuit een kano of bootje! Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 zwem je tussen muren van riet door ongerepte natuur. Terwijl je zwemt vliegen er knobbelzwanen en purperreigers door de lucht. Het gespletsj naast je in het water kán een medezwemmer, maar ook een otter zijn. Ondanks dat het één groot, groen doolhof lijk, lukt het je niet om te verdwalen.

Inschrijvingen
Helaas is de inschrijving voor zowel de zaterdag als zondag al gesloten. Wij hebben het maximum aantal deelnemers voor deze editie bereikt. Wel hanteren wij nog een reservelijst, welke op volgorde van binnenkomst wordt opgesteld. Mocht er een deelnemer afvallen, zal de eerstvolgende van de reservelijst een e-mail van ons ontvangen met de vraag of hij/zij nog wilt deelnemen aan deze tocht. Aan het inschrijven voor de reservelijst zitten geen kosten verbonden.

Wavestarts 5km
Tijdens de zwemtocht zal er in verschillende waves worden gestart. In de eerste 2 waves zullen alleen wedstrijdzwemmers die de 5km binnen 1uur en 30 minuten kunnen zwemmen worden geplaatst. Hiervoor moeten deelnemers een bewijs kunnen aanleveren via een wedstrijduitslag van bijvoorbeeld een open water wedstrijd van de KNZB. De overige waves worden ingedeeld op volgorde van inschrijving.

Massastart 2km & 1km & Parcours uitleg
Bij zowel de 2km als de 1km worden alle deelnemers tegelijkertijd weggestart. Zij starten op 2km en 1km van de finishplaats. De 1km zwemt een klein gedeelte in het smalle gedeelte van de Weerribben, maar hoofdzakelijk door het kanaal.

Tijdslimiet
Sport-Active Nederland stelt een tijdslimiet van 2uur en 5 minuten voor de deelnemers van de 5km. Dit i.v.m. de veiligheid van de deelnemers. Dit betekent tevens dat een deelnemer die na 1u nog niet voorbij het 2,5km punt is, uit de tocht wordt gehaald.

Belangrijke informatie
* Alle deelnemers zijn verplicht om aanwezig te zijn tijdens de briefing welke om 18.15u begint. Niet aanwezig betekent niet deelnemen.
* De waterdiepte tijdens de tocht verschilt heel erg. Op sommige plekken is de waterdiepte niet meer dan 1 meter.
* Zwemmers mogen met een wetsuit zwemmen.
* De laatste kilometer wordt in de vaart gezwommen. In dit kanaal moet rechts worden gezwommen.

Programma

Zaterdag 30 juni 2018 & zondag 1 juli 2018

17.45u
Ontvangst & Aanmelden deelnemers
18.15u - 18.30u
Briefing deelnemers 5km, 2km en 1km
19.00u
Start van de 1e wave 5km
19.45u
Start van de 2km
20.00u
Start van de 1km
vanaf 20.00u
Aankomst van de eerste deelnemers bij de finish
Inschrijving Reservelijst Weerribben Zwemtocht

 5 kilometer € 10,00
 2 kilometer € 8,00
 1 kilometer € 7,50

 Wave 1 & 2 (maximaal 1u en 30min over 5km)
 Willekeurige Wave
Terug naar de inhoud