Weerribben Zwemloop - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Hardlopen
Kosten:
Zwemloop
€ 15,00 inclusief rugzakje & herinneringsfinishfoto

KidsRun:
€ 10,00 inclusief rugzakje & herinneringsfinishfoto




Programma

17.45u Ontvangst en Aanmelden. Bij aanmelden krijg je van ons een tas waar je je hardloopspullen in kan stoppen. Je bent zelf verantwoordelijk om jouw spullen in de wisselzone te leggen.
18.15u Sluiting Wisselzone
18.20u Briefing over de zwemloop
19.00u Start Zwemloop 2km & 11km
19.15u Start Zwemloop 1km & 5km
20.30u Start Kidsloop 5km
21.15u Finish van de laatste deelnemers
21.30u Prijsuitreiking en afsluitende BBQ



De Weerribben Zwemloop
11 juli 2020

Doe jij mee aan een van de mooiste zwemlopen van Nederland?
Na de succesvolle Weerribben Zwemtocht kun je op zaterdag 11 juli 2020 meedoen aan de Weerribben Zwemloop. Dit nieuwe sportevenement in de Weerribben moet absoluut op jouw kalender van 2020 staan.
Je zwemt dwars door Nationaal Park de Weerribben. In de wisselzone trek je je hardloopschoenen aan en ren je vervolgens door de ongerepte natuur van een van de mooiste natuurparken van Nederland. Deze unieke zwemloop zorgt voor een unieke ervaring bij zonsondergang.

Afstanden
Je kunt kiezen uit 2 afstanden:
1km zwemmen & 5km hardlopen
2km zwemmen & 11km hardlopen
Op beide afstanden zwem en loop je op hetzelfde parcours alleen liggen de keerpunten eerder.

Start
De start vindt plaats in het water bij het Rietershuys. Om klokslag 19.00u zal de 2km zwemafstand van start gaan. Na een half uur zal de 1km van start gaan.

Zwemparcours
Er wordt gezwommen vanuit het kanaal naar Lokkervaart, een ongerept stukje natuur. Zowel bij de 1 als de 2km ligt het keerpunt in deze vaart. Er wordt hetzelfde stuk terug gezwommen. Bij het Rietershuys ligt een wisselzone waar al jouw hardloopspullen klaar liggen.
Loopparcours
Vanaf het Rieterhuys loop je door de Veenvelden richting de Hoogeweg. Vanuit daar loop je naar café de Weerribben waar het keerpunt ligt voor de 5km. De 11km deelnemers rennen door het Nationaal Park door richting Ossenzijl en maken een keerpunt waar het fietspad en autoweg samenkomen. Daar lopen ze langs het kanaal terug en draaien bij de meentweg weer terug naar Kalenberg.
Finish
De finish staat op het karakteristieke bruggetje van Kalenberg. Wanneer je over de finish komt, maakt onze fotograaf een unieke finishfoto welke je gratis toegestuurd krijgt met daaronder je tijd en plaats als herinnering.

Deelname
Iedereen kan deelnemen. Je hoeft niet lid te zijn van een sportbond, vereniging of club. Het maximale aantal deelnemers is net zoals bij de Weerribben zwemtocht 100. Wanneer je je opgeeft kun je aangeven of je aan de wedstrijd of aan de zwemlooptocht wilt deelnemen.
Speciale KidsRun
Er is ook een speciale kids-run waar kinderen van 12 t/m 18 jaar aan kunnen deelnemen.

Prijzen
Voor de snelste 3 vrouwen en heren per afstand worden prijzen uitgereikt. Voor de Kids-run hebben we per leeftijd een prijsje voor de snelste.

Belangrijke informatie
* Aanwezigheid bij briefing is verplicht. Niet aanwezig betekent niet deelnemen.
* Op sommige plekken is de waterdiepte niet meer dan 1 meter.
* Zwemmen mag met wetsuit
Inschrijven Zwemloop de Weerribben







 2km zwemmen & 11km hardlopen
 1km zwemmen & 5km hardlopen
 Kidsrun
Terug naar de inhoud