triathlondoornederland - Sport-Active Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Evenementen
Triathlon door Nederland
Individueel of in estafette!
2km zwemmen, 90km fietsen & 10km hardlopen

Een triathlon door Nederland. Je zwemt 2km door het Steenwijkerdiep om in de haven van Steenwijk uit het water te komen. Dan stap je op de fiets en ga je via de lemelerberg, de Sallandse Heuvelrug naar de Holterberg. Deze daal je af en klim je weer op om vervolgens je fiets in te ruilen voor je hardloopschoenen. Over de Sallandse heuvelrug loop je de laatste 10km van deze triathlon en finish je weer op de Holterberg!

Durf jij te starten op deze unieke triathlon? Geef je dan nu op! 
Natuurlijk kun je hem ook in estafette doen! Maak een team van 3 deelnemers en schrijf jullie in!

Kosten:
Individueel € 30,00
Per Team € 60,00

Datum: Zaterdag 23 september 2017
Start: 10.00u bij Steenwijkerdiep Steenwijk
Briefing en fiets klaarzetten: 09.00u 
Aanmelden Triathlon door Nederland

Man
Vrouw
Mix

 Geen vervoer nodig
 Wil gebruik maken van retour-rit naar Steenwijk
Zwemmen
Het zwemonderdeel wordt gehouden in het Steenwijkerdiep nabij Steenwijk. In de haven van Steenwijk is de wisselzone waarbij de fiets 's ochtends klaar kan worden gezet. Er wordt een baan uitgelegd van 2 kilometer. Alle deelnemers worden naar de start gebracht met een busje. 

Wielrennen
Vanuit de haven van Steenwijk wordt er een parcours van 90km uitgezet. Dit parcours brengt je via Ruinerwold en achter Staphorst langs naar Dalfsen. Vanuit daar wordt er richting de Lemelerberg gefietst, waarna de Sallandse Heuvelrug wordt beklommen. Op de Holterberg wordt er eerst gedaald, waarna hij opnieuw beklommen wordt en je de wisselzone naar het hardlopen bereikt.

Hardlopen
's Ochtends heb je aan de organisatie jouw uitrusting voor het hardlopen meegegeven en deze liggen klaar in het vak wat bij jouw deelname-nummer hoort. Via de wisselzone loop je de Holterberg af en beklim je een deel van de Sallandse Heuvelrug. Uiteindelijk finish je na 10km bij Pannenkoek- en Steakhouse Woody's op de Holterberg.

Vervoer terug
Het is mogelijk om terug te komen bij de startlocatie (wanneer bijv jouw auto daar nog staat).  Je kunt gebruik maken van onze retourrit. Jouw fiets en jij worden dan weer teruggebracht naar Steenwijk. Dit kost € 19,95 p.p.

Verzorgingsposten onderweg
Onderweg zijn er 4 verzorgingsposten. 1 bij het zwemmen, 2 bij het fietsen en 1 bij het lopen. Hiervan kun je gebruik maken. Je mag natuurlijk ook eigen verzorging meenemen of iemand langs de kant hebben staan die dit jouw aanreikt.

Geen afsloten wegen
Belangrijk: Er zijn geen wegen afgesloten, dus je bent verplicht om aan alle verkeersregels te houden.

Routes
Zwemmen: De zwemroute wordt aangegeven door verschillende boeien.
Fietsen: De fietsroute wordt aangegeven via pijlen op de route. Ook kun je de route via een GPX-bestand ontvangen
Hardlopen: De looproute wordt aangegeven via pijlen op de route.

Stayeren
Op alle onderdelen mag er gestayerd worden.

Estafette
Je kunt deze Triathlon ook als team deelnemen. Daarvoor heb je 1 zwemmer, 1 fietser en 1 loper nodig. Dit kan zowel in heren-/dames- en mixteam worden gedaan. 

Prijzen:
Voor de top 3 individueel (heren & dames) zijn er ereprijzen. Ook krijgt het snelste estafette-team (Heren/Dames/Mix) een ereprijs. Voor alle deelnemers is er een herinnering.


Vragen of meer informatie:
06 50 48 90 16
of info@Sport-Active t.a.v. Triathlon door Nederland
 
 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu