Train de trainer – Lifesaving snelcursus zwembad - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Zwemmen
Train de trainer – Lifesaving snelcursus zwembad

Verenigingen die in zwembaden zitten, zoeken steeds vaker naar vrijwilligers voor het geven van trainingen of het coachen van teams. Zowel zwem- en waterpoloverenigingen, als duik- en onderwaterhockey verenigingen. Deze vrijwilligers hebben niet altijd geleerd hoe er op de juiste manier toezicht moet worden gehouden, of weten niet wat er moet worden gedaan als er echt een keer ‘iets’ gebeurd tijdens een training. Terwijl dit juist ontzettend belangrijk is! Steeds vaker gebeuren er ongelukken in zwembaden. Water blijft gevaarlijk, ook in een binnenzwembad en ook met geoefende zwemmers.  

Voor trainers/coaches of vrijwilligers die willen weten hoe ze goed toezicht moeten houden, én willen weten wat er gedaan moet worden als er iemand in de problemen komt in het water, biedt Sport-Active een lifesaving snelcursus aan. De snelcursus wordt verzorgd door Reddingsbrigade instructeur Martine Stam. Martine staat al tien jaar aan de badrand als Reddingsbrigade instructeur en is daarnaast al jaren senior lifeguard op verschillende stranden aan de Noordzee. De praktijkles en de theorie zal worden aangepast aan de doelgroep waaraan, en de situatie waarin, jullie lesgeven.
In de les leer je hoe je op een juiste manier toezicht houdt in een zwembad, tijdens bijvoorbeeld een training. Hoe herken je tussen alle zwemmers een drenkeling en hoe krijg je deze drenkeling goed aan de kant. Wanneer zijn de risico’s in een les het grootst en kan ik deze verkleinen? Daarnaast leer je ook de juiste keuzes maken omtrent een reddingsactie. Hoe zorg je voor je eigen veiligheid. Wat doe je bij een bewusteloze drenkeling, en wat bij een drenkeling in paniek? Hoe meldt je je actie aan hulpdiensten en hoe ga je om met de andere zwemmers in het water. Leer het allemaal tijdens de lifesaving snelcursus. Na afloop krijg je een handige outline van de snelcursus, waarin alles bondig is uitgelegd zodat je het nog eens terug kan kijken.

Datums en plaatsen:
Op aanvraag (minimaal 10 personen per aanvraag)

Voor wie
De lifesaving snelcursus zwembad is voor iedereen vanaf 16 jaar. Zowel voor trainers en coaches, als voor vrijwilligers die weleens langs het bad staan. We gaan er wel vanuit dat je redelijk kunt zwemmen.

Kosten
17,50 euro
Inclusief gebruik van materialen en een handige outline van wat je hebt geleerd met de lifesaving snelcursus.

Extra - Opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden
In sommige zwembaden is tegenwoordig ook de reguliere opleiding tot toezichthouder verplicht voor alle mensen langs het bad. Deze opleiding, Zwemmend Redden voor Zwembaden, bieden wij ook aan. Interesse in deze opleiding? Stuur dan een mail naar: martine@sport-active.nl

Aanvraag Train de Trainer - Lifesaving snelcursus
Zwemvereniging
Triathlonvereniging
School
Anders


Terug naar de inhoud