Tour de Malaga - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Fietsen > Toertochten
Kosten:
€ 399,00

Inclusief:
3 Overnachtingen in hotel
3x ontbijt
Begeleiding tijdens ritten
GPX-routes
Herinneringmedaille
Inschrijven Tour de MalagaBeginnend
Gemiddeld
Gevorderd
Topsport

 1 persoonskamer € 50,00 per nacht
 Huurfiets 105 afgemonteerd € 22,- pd
 Huurfiets Ultegra afgem. € 32,- pd

Eigen fiets of huur een fiets

Tijdens dit weekend kun je ervoor kiezen om een fiets te huren of je eigen fiets mee te nemen. Huren: 105 afgemonteerd € 25,00 per dag (+€ 50,00 borg), Ultegra afgemonteerd € 30,00 per dag (+€ 100,00 borg)
Huur je een fiets bij ons? Dan zal deze op vrijdag om 15:00 uur bij het hotel voor je klaar staan en zal deze op maandag om 12:00 uur weer worden opgehaald. Heb je andere wensen? Laat dat dan aan ons weten.
Een eigen fiets meenemen is ook mogelijk. Hiervoor dien je zelf voor een fietstas of -koffer te zorgen. De vliegtuigmaatschappijen rekenen extra kosten voor het vervoeren van deze koffer.

Liever eenpersoonskamer

Je schrijft je in op basis van het delen van een slaapkamer met een andere deelnemer. Deelnemers die elkaar kennen kunnen aangeven dat ze bij elkaar op een kamer willen. Mocht je liever een  eenpersoonskamer willen boeken? Geen enkel probleem. Hiervoor rekenen wij wel € 50,00 extra per nacht.

Regel je vliegticket & Relax

We boeken voor jou de verblijfsaccommodatie en zorgen ervoor dat jij lekker kunt fietsen. Het enige wat je zelf moet regelen is een vliegticket en een transfer naar het hotel in de stad. Dit is het gemakkelijkst met de metro. Je kunt er eventueel voor kiezen om al een paar dagen eerder naar Malaga te komen of er langer te blijven! Boek je je vliegticket bijtijds dan zullen de kosten circa 75 - 150 euro zijn. Wij zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van de prachtige Spaanse omgeving.

Tour de Malaga
11 t/m 14 oktober 2019

Wil jij de wielrenzomer op een fantastische manier afsluiten? Ga dan met Sport-Active Nederland mee en fiets de Tour de Malaga van 11 t/m 14 oktober 2019.
In dit lange weekend fiets je 4 fantastische dagen in het bergachtige gebied rondom het Spaanse Malaga.
Je verblijft in een hotel waar elke morgen een goed ontbijt voor je klaarstaat. Rondom de stad kun je fantastisch fietsen, maar ook de stad zelf is adembenemend en bruisend. Kortom, dat biertje dat je na de etappe hebt verdiend, drink je op het terras in het oude centrum of de sfeervolle haven!

Programma:

Vrijdag 11 oktober 2019
Vanaf 15:00 uur kun je inchecken in het hotel. Jouw fiets zal rond deze tijd ook worden afgeleverd en zal dan helemaal voor je op maat worden gezet, zodat jij 4 dagen optimaal rijplezier kan beleven.

Etappe 1: 45km, 1200hm
De eerste etappe brengt je langs de kust naar Pedregalejo. Vanaf daar klim je richting Olías en via dit dorpje klim je verder naar Puerto de Leon. De top ligt op bijna 1000m. Daarna daal je terug richting Malaga. Deze fantastische route over 45km zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent voor de rest van het weekend.

Na de eerste etappe kun je heerlijk bijkomen op je hotelkamer. Rond 19.30u gaan we de stad in en zoeken we een leuk eettentje. Uiteraard ben je ook vrij om zelf ergens te gaan eten. Daarna kun je eventueel nog de stad verkennen.

Zaterdag 12 oktober 2019
Vanaf 07.30 staat het ontbijt voor je klaar. Na een heerlijke nachtrust kun je even wakker worden met een goede Spaanse koffie en een lekker ontbijtje.

Etappe 2: 97km, 2010hm
Om 09.30u vertrekken we voor de 2e etappe. Deze rit van bijna 100km heeft ruim 2000 hoogtemeters. Via Puerto de La Torre verlaten we Malaga en rijden door een heuvelachtig gebied langs het stuwmeer van Almogía. Vanaf daar klimmen we daadwerkelijk door naar dit mooie bergdorpje. Na een kleine afdaling komen over het glooiende boerenlandschap tussen Malaga en het hooggebergte. In Villanueva de la Concepcíon buigen we af en dalen richting Casabermeja om vervolgens vanaf Colmenar het Parc Natural Montes de Málaga in te rijden. Nadat we de top van deze klim hebben bereikt, dalen we weer terug naar Malaga.

Zondag 13 oktober 2019
Etappe 3: 110km, 3200hm
Vandaag staat de koninginnenrit op het programma. We klimmen vandaag drie maal naar de top van dé berg van Malaga. De eerste beklimming is gelijk een pittige die we de voorgaande dagen al als afdaling hebben gedaan. Nadat we de top hebben bereikt, dalen we via de oostkant van de berg af richting Comares. Aan de voet van de beklimming van deze kant, zul je flink afzien. De eerste 3km is het gemiddelde stijgingspercentage 15%! Daarna vlakt het weer een beetje af. Nadat je de tweede keer de top hebt bereikt daal je terug naar de Middellandse zee. In El Palo ben je weer op zeeniveau en moet je weer terug omhoog. Via Olias bereik je dan voor de derde keer de top en word je beloond met een heerlijke 18km lange afdaling richting het hotel.

Na de etappe kun je heerlijk bijkomen op je hotelkamer. Rond 20.00u gaan we richting de haven van Malaga waar we lekker wat gaan eten. Uiteraard ben je hier weer vrij in. Natuurlijk proosten we op een mooi weekend!

Maandag 14 oktober
Na een mooi feestje kun je heerlijk bijkomen bij het ontbijt wat vanaf 07.30u klaarstaat.

Optioneel Etappe 4: 82km, 1300hm
Kun je geen genoeg krijgen van het fietsen, dan kun je nog een etappe rijden rondom het westen van Malaga. Deze route brengt je langs Pizarra en een mooie beklimming naar Mijas. Daarna daal je af en rijd je over de wegen van Torremolinos via de kust weer terug naar Malaga.
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om heerlijk relaxt bij te komen van een tof fietsweekend.

Terug naar de inhoud