Stravaritje - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Extra
Favoriete Stravarondje van het weekend

Elke week zetten wij een Strava-rondje online. Dit zijn de favoriete Strava-rondjes van onze members, deelnemers en bekenden van ons. Zij vertellen je waarom dit hun favoriete rondje. Elke vrijdag zullen we een nieuw Strava-rondje beschikbaar stellen. Leuk om te verzamelen, te rijden en uit te proberen. Je kunt het bestand downloaden door op de onderstaande link te drukken.

Hieronder kun je ze gratis downloaden

Draaien en keren rondom de Kop van Overijssel

Nadat ik was gestopt als fanatiek zwemmer, haalde ik na een jaar niet sporten het stof van mijn racefiets in de schuur. Om mijn overtollige kilo's kwijt te raken maakte ik in de zomer van 2015 veel kilometers. Mijn favoriete kilometers maakte ik dichtbij huis. Ik woonde toen in Steenwijk en maakte rondjes waarbij ik nooit ver van Steenwijk af reed, maar wel langs hele diverse plekken reed. In mijn favoriete stravarondje kom je oa. door Natuurpark de Weerribben, langs het wereldberoemde Giethoorn, over de Drentse Heide en over de heuveltjes rondom Steenwijkerwold en Havelte.
Deze rit kun je meerdere keren inkorten, omdat je steeds dichtbij Steenwijk in de beurt bent. Ideaal voor als het toch gaat regenen.
Het mooiste stukje van deze route vind ik lastig te bepalen. Dit omdat er vele mooie stukjes zijn, maar over het fijne asfalt dwars door Natuurpark de Weerribben is dan toch wel mijn favoriet. Mits de wind goed staat!

Terug naar de inhoud