Openwaterzwemtrainingenontour - Sport-Active Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Trainingen
Open water zwemtrainingen 
ON TOUR 2018

Altijd al je zwemtechnieken willen verbeteren in open water? Dit jaar kan dat bij de open water zwemtrainingen van Sport-Active Nederland. Je kunt deze volgen in een 3 wekelijkse cursus op een perfecte trainingslocatie. De trainingen worden verzorgd door een team van ervaren zwemmers onderleiding van open water zwemmer Alexander Hulleman. Hij zwom tot 2014 steevast in de top 5 van het KNZB open waterklassement. Ook werd hij in 2009 Europees Master Kampioen.

Trainingen
Er wordt getraind op techniek, uithoudingsvermogen en oriënterend zwemmen. Ook wordt er gewerkt aan ademhalingstechnieken, keerpunten en starts. Afhankelijk van de locatie wordt er in diverse trainingsgroepen getraind. Dit zodat iedereen op het juiste niveau traint en de juiste aandacht krijgt.

Wetsuit
Uiteraard mag er getraind worden in een wetsuit. Mocht je geen eigen wetsuit hebben, dan kun je deze voor 3 weken huren. Geef dit bij opgave aan, dan zorgen wij dat er een wetsuit voor jou beschikbaar is

Meerdere lokaties
Dit jaar verzorgen we de trainingen op 6 lokaties. Hieronder vind je een overzicht van locaties en data.

Inhalen van trainingen
Ben je een training verhinderd of word je ziek? Dan kun je een training op een andere locatie inhalen. 

Aanvang
Elke training start om 19.00u. Om 18.45u verzamelen we ons op de plek wat bij de locatie hieronder staat aangegeven. 

Deelname op eigen risico
Deelname aan de trainingen is altijd op eigen risico. Uiteraard moet u in goede gezondheid verkeren. Mochten er fysieke ongemakken zijn, bent u verplicht dit voor de training aan te geven bij de trainers.

Kosten
Voor 3 trainingen betaal je slecht € 19,95. 
Wanneer je een losse les wilt boeken betaal je € 7,50 per les.
Belangrijk: Aanmelden is verplicht!
Wijthemerplas Zwolle 4, 11 & 18 juni
Zalneweg 110, Zwolle

Haven Medemblik 3, 10 & 17 juli
Oosterhaven 30, Medemblik

't Waaltje Heerjansdam 7, 14 & 21 juni
Molenweg 35a, Heerjansdam

IJzerenman Vught 5, 12 & 19 juni
Boslaan 49, Vught
Gaasperplas Amsterdam 6, 13 & 20 juni
Valburgdreef 1001, Amsterdam

Blauwe Meer Beilen 2, 9 en 16 juli
De Vorrelvenen Beilen/Dwingeloo

Wil jij met jouw zwemclub, trainingsmaatjes of triathlonvereniging een clinic bij jou in de buurt?
Bel dan naar 06 50 48 90 16 of mail naar info@sport-active.nl
Alexander Hulleman

In 2009 werd Alexander onverwachts Europees kampioen op de 800m vrij bij de masters en won op hetzelfde toernooi in het Spaanse Cadiz nog tweemaal brons (3km open water zwemmen en 400m vrij). Bij de junioren won hij alle wedstrijden in open water, maar bij de senioren had hij moeite met de aansluiting. In 2003 werd hij nog wel 4e op het Nederlands Kampioenschap op de 5km. Na een break van drie jaar, pakte hij in 2008 het zwemmen weer op. Sindsdien zwom hij steevast op het podium bij Nederlandse wedstrijden en eindigde in de top van het Nederlandse Klassement. In 2012 behaalde hij de 2e plaats in het algemene herenklassement en won diverse Nederlandse titels bij de masters.  Van 1998 tot 2000 zwom hij in de Nederlandse selectie met onder andere Maarten van der Weijden en Edith van Dijk. 

Naast zijn eigen carrière als zwemmer, heeft hij ook als begeleider enkele successen behaald. Zo loosde hij Bianca de Bruijn winnend over het IJsselmeer tijdens het ONK Marathon en begeleidde haar tijdens haar geslaagde kanaaloversteek. In 2010 en 2011 was hij clubtrainer bij de Emmense verening 'De Kikker'. In deze periode promoveerde de club tweemaal naar een hogere competitie en zorgde hij ervoor dat enkele zwemmers op het nationale podium eindigde op een NK.

Aanmelden Open water zwemtrainingen on tour


 3 trainingen voor € 19,95
 2 trainingen voor € 14,95
 1 training voor € 7,50


jhj
Trainingsweekend De Weerribben 2018
Wil jij jouw open water skills verbeteren? En wil je dit in een weekend leren? Of wil je vooral meters maken in voorbereiding op het open water seizoen? Geef je dan nu op voor het Open Water Trainingsweekend van 29 juni t/m 1 juli 2018. Elke training vindt plaats in een ander soort open water. De ene keer zwemmen we in een meer met flinke golfslag, de andere keer in een vaart om vooral lekker afstanden te zwemmen. Ook hebben we natuurlijk veel aandacht voor jouw zwemtechniek en geven je tips en trucs.
Net zoals vorig jaar hebben wij ook naast de trainingen weer een leuk aanbod van andere workshops en clinics. In dit weekend zit een clinic Zwemoversteken en een workshop Sportvoeding tijdens de Race.
Uiteraard is dit weekend weer inclusief 2 overnachtingen met ontbijt, lunch en diner. 
Ook neem je deel aan de Weerribben Zwemtocht die op zaterdag 30 juni nabij ons trainingslokatie wordt gehouden. Je kunt tijdens deze zwemtocht kiezen uit een 1, 2 of 5km tocht. 

Kosten:
€ 209,00 per persoon.
jhj
2e editie 
Weerribben Zwemtocht

Ontdek Nationaal Park Weerribben-Wieden niet vanuit een kano of bootje! Nee! Op zaterdag 30 juni 2018 zwem je tussen muren van riet naar ongerepte natuur. Terwijl je zwemt vliegen er Knobbelzwanen en purperreigers door de lucht. Het gespletsj naast je in het water kán een medezwemmer zijn maar ook een otter. Ondanks dat het één groot, groen doolhof lijk, lukt het je niet om te verdwalen. Dit jaar hebben we 3 afstanden in deze zwemtocht. Je kunt kiezen uit een 1, 2 of 5km zwemtocht dwars door Nationaal Park De Weerribben. 
Wees er snel bij want vol = vol!

Programma 2018
18.00u Melden bij de inschrijftent
18.15u Briefing voor de 5, 2 en 1km zwemmers
19.00u Start 5km zwemmers
19.15u Start 2km zwemmers
19.30u Start 1km zwemmers
20.00u Aankomst eerste deelnemers 5km
20.45u Prijsuitreiking 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu