openwaterweekendweerribben - Sport-Active Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zwemmen
 
Open Water Zwemweekend
De Weerribben
29 juni t/m 1 juli 2017
3 dagen, 2 overnachtingen
inclusief ontbijt, lunch, pastaparty & barbecue

Drie dagen trainen in de natuur. Dat is het Open water zwemweekend de Weerribben! En niet alleen trainen. Je doet op zaterdag 30 juni ook nog eens mee met de Weerribben Zwemtocht.

Verblijf
Je verblijft in een luxe Toscaanse Villa waar elke dag een heerlijk ontbijt en lunch voor je wordt geserveerd. Op vrijdagavond schuif je aan tijdens bij een pasta party en op de zaterdag na de Weerribben Zwemtocht word je feestelijk ontvangen met een barbecue. Je slaapt samen met iemand op een kamer, maar je kunt er ook voor kiezen om tegen een meerprijs een éénpersoonskamer te boeken.

Trainingen
We trainen op diverse locaties, waardoor alle facetten van het open water zwemmen aan bod komen. Op vrijdag trainen we in een kanaal waarbij de nadruk ligt op afstanden maken, het keren van boeien en de start. Op de zaterdagmorgen zwemmen we in een groot meer, waar we de nadruk leggen op het navigeren op verschillende boeien. Op zondag zwemmen we door het mooie Giethoorn! Een unieke locatie waar je niet zomaar mag zwemmen! De afstanden die worden gezwommen per training zijn verschillend en kun je zelf aangeven.

Lezing IJsselmeer en Kanaaloversteek
Tijdens dit trainingsweekend krijg je een lezing over de IJsselmeer- en kanaaloversteek van ervaringsdeskundigen die de oversteken hebben volbracht. Zij kunnen al je vragen beantwoorden over het lange afstand zwemmen, zoals bijvoorbeeld over voeding, trainen naar een oversteek en begeleiding.

Workshop Sportvoeding tijdens de race
Voeding is tijdens langere afstanden erg belangrijk! Nu is eten en drinken in het water niet altijd even makkelijk. Daarom krijg je een workshop Sportvoeding tijdens de race. We bespreken de verschillende soorten voeding en hun voor- en nadelen. Ook gaan we het aanreiken van de voeding in het water oefenen, met natuurlijk daarbij het oefenen hoe je zo goed en snel mogelijk de voeding tot je neemt.

Zwemtocht de Weerribben
Als extraatje in dit trainingsweekend krijg je een gratis startbewijs voor de Weerribben Zwemtocht. Een unieke zwemtocht dwars door dit mooie natuurgebied. Je kunt kiezen om 1km, 2km of 5km te zwemmen. Dit kun je na de inschrijving aangeven.

Wielrennen
Op zondagmiddag is het trainingskamp na een afsluitende lunch ten einde. Echter bestaat de mogelijkheid om met het Sport-Active Nederland peloton een mooie wielrenrit van ongeveer 90km Dwars door de Kop van Overijssel te maken. Hier kun je gratis aan deelnemen!
Voor € 199,00 p.p.
Inclusief:
2x Overnachtingen in Toscaanse Villa
3x Open water trainingen met toptrainers
1x Landtraining specifiek gericht op zwemmen
1x Pasta party
1x Barbecue
2x Ontbijt
3x Lunch

Gratis extra:
Deelname Weerribben Zwemtocht
Deelname Wielrentocht 90kmOpgeven Trainingskamp Weerribben
29 juni t/m 1 juli 2018

ja
Programma
Vrijdag 29 juni 2017:
12.00u
Aankomst met lunch
13.00u - 14.30u
Zwemtraining in Scheerwolde
16.00 - 17.00u
Workshop Sportvoeding tijdens de race
Vanaf 18.00u
Pasta party

Zaterdag 30 juni 2017:
10.00 - 11.30u
Zwemtraining in het Blauwe Meer
12.30 - 13.30u
Lunch
14.30 - 16.00u
Lezing IJsselmeer- en Kanaaloversteek
18.00 - 22.0u
De Weerribben zwemtocht met aansluitend
een barbecue

Zondag 1 juli 2017
09.30 - 11.30u
Zwemtraining in Giethoorn
12.00u-13.00u
Lunch
14.00 - 17.00u
Wielrenrit 90km: Dwars door de Kop
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu