Nieuws - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Schaatsen
Persbericht 19-04-2018

Samenwerking met oud-Wereldkampioene Diane Valkenburg
Verbeter je schaatsskills in clinics en trainingsweekenden

Heb je altijd al je schaatsskills willen verbeteren?  
Vanaf het najaar van 2018 kan dit bij Sport-Active Nederland. Zij gaan de samenwerking aan met voormalig profschaatser Diane Valkenburg om meerdere schaatsclinics en
trainingsweekenden te organiseren. Momenteel houdt Sport-Active Nederland zich vooral bezig met hardlopen, wielrennen en zwemmen. ‘Gezien deze tak van sporten was het een logische keuze om ook de schaatssport in te duiken’, aldus Sport-Active eigenaar Alexander Hulleman.

Vanaf 2016 organiseert Sport-Active Nederland diverse trainingen en trainingskampen in binnen- en buitenland. Zij zitten bijvoorbeeld tien keer per jaar met triatleten en wielrenners op Lanzarote. Daarnaast organiseren ze zwemtrainingskampen waarbij er vooral op techniek getraind wordt. Hulleman is zelf oud-Europees Kampioen Master zwemmen op de 800m vrij
in 2009. Valkenburg schaatste van 2008 tot 2016 op het hoogste internationale niveau. Met de ploegenachtervolging werd zij twee maal wereldkampioen en individueel behaalde zij diverse medailles. Nadat ze stopte met schaatsen, startte Valkenburg haar bedrijf Beter Trainen. Sinds 2016 begeleid zijn als trainer en inspanningsfysioloog sporters naar hun beste prestaties, door middel van inspanningstesten, passende trainingsprogramma’s en trainingen.

Schaatsdag 29 september 2018
Met Diane Valkenburg gaat Sport-Active Nederland nu de schaatsbaan op. Op 29 september wordt er een schaatsdag gehouden op schaatsbaan De Westfries te Hoorn, waarbij deelnemers techniekaanwijzingen krijgen van Valkenburg. Daarnaast worden ze gefilmd en krijgen ze een analyse van hun schaatsslag.Deze wordt tijdens een lezing- en analysemiddag uitgebreid onder de loep genomen, onder het genot van een heerlijke lunch. In de namiddag staat er nog een specifieke droogtraining op het programma waarbij de deelnemers oefeningen krijgen die hen helpt om hun techniek te verbeteren en hun kracht te vergroten.

Schaatsweekend 10 en 11 november 2018
Voor wie een heel weekend als een prof wil leven, organiseren Valkenburg en SAN een heel weekend op zaterdag 10 en zondag 11 november in Hoorn. In dit weekend wordt er tweemaal op de ijsbaan geschaatst, krijgen de deelnemers een techniekanalyse an de hand van filmopnames en wordt er twee keer een landtraining aangeboden. In dit weekend wordt overnacht in het naastgelegen Van der Valk Hotel. Hier staat in de morgen een goed ontbijt voor hen klaar en kunnen de deelnemers in de avond uitgebreid dineren.

Trainingskamp in het buitenland
Binnenkort zal bekend worden waar en wanneer het buitenlandse trainingskamp wordt gehouden. Hierbij kunnen deelnemers (zoals het Sport-Active concept) inclusief vliegtickets, verblijf en alle luxe een weeklang trainen op een mooie locatie.

Meer informatie over Sport-Active:
www.sport-active.nl
Meer informatie over Diane Valkeburg:
www.beter-trainen.nl
ja, ik wil op de hoogte gehouden worden over jullie schaatsactiviteiten. Weinig (0 tot 2 uur per week)
 Gemiddeld (3 tot 7uurt per week)
 Veel (8 tot 12uur per week)
 Topsport (13 uur en meer per week)

 Geen
 Zwemmen
 Wielrennen
 Hardlopen
 Andere duursport
Terug naar de inhoud