Lanzarote Wielrennen - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Fietsen > Wielrenreizen
Kosten:
€ 550,00 inclusief:

Trainingen:
  • 5 trainingstochten


Verblijf:
  • 4 sterren hotel
  • Ontbijt & Diner
  • 2 persoons slaapkamer

Programma

Dinsdag
Vliegen naar Lanzarote
Kennismakingstocht 60km

Woensdag
Mirador del Rio & Tabayesco 90km
1200 hoogtemeters

Donderdag:
Timanfaya & El Golfo 100km
1000 hoogtemeters

Vrijdag:
Grande tour 130km
1500 hoogtemeters

Zaterdag:
Morning ride 40km
Vliegen naar Nederland
Wielrennen op Lanzarote

Sport-Active zit meer dan 8x per jaar op Lanzarote. Hét eiland waar je een paar dagen heerlijk kan vertoeven! Wil jij lekker wielrennen in de heerlijke Spaanse zon? Boek dan jouw wielrenreis bij Sport-Active Nederland.
Je verblijft in het Occidental Lanzarote Mar. Je deelt een kamer met een andere deelnemer. Wil je een eigen kamer? Dat is geen enkel probleem. Tegen een meerprijs is dit mogelijk. In dit 4 sterren hotel staat elke morgen een ontbijt- en in de avond een heerlijk dinerbuffet voor je klaar. De lunch kun je in het centrum van Costa Tequise nuttigen. Tijdens je verblijf in dit hotel kun je tussen de trainingen door gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel. Naast het grote super luxe sportcomplex, biedt Occidental Lanzarote Mar ook voor de minder sportieve vakantieganger uitstekende mogelijkheden om een paar dagen goed te vertoeven. Daarnaast heb je voor- of na de wielrentochten genoeg vrije tijd om het eiland te bewonderen. Je kunt dus gewoon je vriend(in) of gezin meenemen.

Elke dag fiets je een mooie tocht, die je over de verschillende delen van het eiland brengt. Het eiland is niet ontzettend groot, maar het verveelt nooit. Het ene moment fiets je door het lavalandschap in El Golfo of door de Timanfaya. Het volgende moment rijd je in het noorden en heb je een weergaloos uitzicht op het hoogste punt van het eiland.  Elke dag zetten wij een rit van ongeveer 100km tot 120km uit. Na ongeveer 70km komen we in de buurt van het hotel en kun je eventueel terug.


Fietsen op je eigen niveau

Doordat wij onze wielrenreizen met meerdere begeleiders aanbieden, kun je fietsen op je eigen niveau. Je kunt jezelf bij de inschrijving indelen in het niveau waar jij je thuis voelt. Natuurlijk is er de mogelijkheid om te switchen van peloton.
Liever 1 persoonskamer

Je schrijft je in op basis van het delen van een slaapkamer met een andere deelnemer. Deelnemers die elkaar kennen kunnen aangeven dat ze bij elkaar op een kamer willen. Mocht je liever een  eenpersoonskamer willen boeken? Geen enkel probleem. Hiervoor rekenen wij wel € 50,00 extra per nacht.
Eigen fiets of huur een fiets

Tijdens onze wielrenreizen kun je ervoor kiezen om een fiets te huren of je eigen fiets mee te nemen. Huren: 105 afgemonteerd € 22,00 per dag (+€ 50,00 borg), Ultegra afgemonteerd € 32,00 per dag (+€ 100,00 borg)
Huur je een fiets bij ons? Dan zal deze op dinsdag om 15:00 uur bij het Occidental Lanzarote Mar voor je klaar staan en zal deze op zaterdag om 10:00 uur worden opgehaald. Heb je andere wensen? Laat dat dan aan ons weten.
Een eigen fiets meenemen is ook mogelijk. Hiervoor dien je zelf voor een fietstas of -koffer te zorgen. De vliegtuigmaatschappijen rekenen extra kosten voor het vervoeren van deze koffer.

Dag 1:
Kennismakingsrit over 60km. We maken een tocht over de zuidkant van het eiland. Inclusief de beklimming van de Femmes. Ook maken we een lusje door El Golfo, waarbij het een supergaaf gezicht is om de golven tegen de lavarotsblokken te zien klappen. Via het wijngebied rijden we terug naar ons hotel.

Dag 2:
Vandaag gaan we naar het noorden van het eiland. We beklimmen de Tabayesco, rijden door naar Mirador del Rio en bezoeken het noordelijkste vissersplaatsje Orzola. Daarna gaan we via een glooiend landschap terug naar ons hotel. Deze rit is ongeveer 80km. Voor de liefhebbers wordt er nog een extra lus richting de surfstranden in het oosten gemaakt. Dan kom je op ongeveer 120km uit deze dag.

Dag 3:
Als je op Lanzarote bent, moet je een bezoek brengen aan Natuurpark Timanfaya. We rijden hier vandaag naartoe via Tinayo. Als we door het park zijn gereden, maken we een cross over het eiland. We dalen af naar het strand van Puerto del Carmen en rijden langs het vliegveld weer terug omhoog naar ons hotel. Voor de groep die een langere tocht wil rijden, komen we nog een keer over de Femmes. Nu van de andere kant: 17% klimmen!

Dag 4:
De Tabayesco kun je via meerdere kanten beklimmen en dat gaan we vandaag doen. We beklimmen hem tweemaal en komen op het hoogste punt van het eiland uit. Na deze twee beklimmingen dalen we af naar Costa Tequise en klimmen vervolgens weer omhoog naar Tequise.  

Dag 5:
Vandaag maken we nog een 'early morning'-ride. Deze brengt ons nog eenmaal over enkele leuke heuvels rondom Costa Teguise. Doordat we zo vroeg op de fiets zitten, is de zonsopkomst weergaloos! Een mooie afsluiting van een te gekke wielrenreis.

Regel je vliegticket & Relax

We boeken voor jou de verblijfsaccommodatie en zorgen ervoor dat jij lekker kunt fietsen. Het enige wat je zelf moet regelen is een vliegticket en een transfer naar Occidental Lanzarote Mar (11min). Je kunt er nu bijvoorbeeld voor kiezen om al een paar dagen eerder naar Lanzarote te komen of er langer te blijven! Boek je je vliegticket bijtijds dan zullen de kosten circa 60 - 150 euro zijn. Wij zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van het eiland tijdens de wielrentochten.

Inschrijven Wielrentrainingskamp Lanzarote5 t/m 9 november 2019
7 t/m 11 januari 2020
4 t/m 8 februari 2020
3 t/m 7 maart 2020

Beginnend
Gemiddeld
Gevorderd
Topsport

 1 persoonskamer € 50,00 per nacht
 Huurfiets 105 afgemonteerd € 22,- pd
 Huurfiets Ultegra afgem. € 32,- pd

Terug naar de inhoud