Lanzarote Mountainbiken - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Fietsen > Mountainbiken
Kosten:
€ 599,00 inclusief:

Trainingen:
  • 5 trainingstochten


Verblijf:
  • 4 sterren hotel
  • Ontbijt & Diner
  • 2 persoons slaapkamer

Reis:
  • Retourvliegticket
  • Transfer naar Accommodatie

Fietsen op je eigen niveau

Doordat wij deze trainingskampen met meerdere begeleiders aanbieden, kun je trainen op je eigen niveau. Je kunt jezelf bij de inschrijving indelen in het niveau waar jij je thuis voelt. Natuurlijk is er tijdens het trainingskamp de mogelijkheid om in een andere peloton te rijden.
Mountainbiken op Lanzarote

Sport-Active zit meer dan 8x per jaar met een wielrentrainingskamp op Lanzarote. Maar vanaf nu biedt Sport-Active ook MTB-trainingskampen aan! Want naast dat dit eiland zeer geschikt is om te wielrennen, is het misschien nog wel meer geschikt om te mountainbiken vanwege de talloze MTB-trails! Dus wil jij lekker trainen in de heerlijke Spaanse zon? Boek dan jouw trainingsweek bij Sport-Active Nederland. Je verblijft in het Occidental Lanzarote Mar. Je deelt een kamer met een andere deelnemer. Wil je een eigen kamer, dat is geen enkel probleem. Tegen een meerprijs is dit mogelijk. In dit 4 sterren hotel staat elke morgen een ontbijt en in de avond een heerlijk dinerbuffet voor je klaar. Lunchen zullen we onderweg in de dorpjes waar we langskomen. Tijdens je verblijf in dit hotel kun je naast onze trainingen ook gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel. Naast het grote super luxe sportcomplex, biedt Occidental Lanzarote Mar ook voor de vakantieganger uitstekende mogelijkheden om een paar dagen hier goed te vertoeven. Je kunt dus gewoon vriend/in of gezin meenemen.

Elke dag fiets je een mooie tocht, die je over de verschillende delen van het eiland brengt. De mountainbike trails die we gaan rijden zullen ‘gemiddeld’ qua niveau zijn. Deze trails zijn zowel voor beginners als gevorderden geschikt. Ondanks dat het eiland niet heel groot is, verveelt het nooit. Het ene moment zal je fietsen door het lavalandschap bij de Timanfaya. Het volgende moment rijd je in het noorden en beklim je de Tabeyesco, waarna een geweldig uitzicht hebt over het eiland.  Elke dag zetten wij een rit van ongeveer 70km uit.
Dag 1: Kennismakingsrit over 30 km
We maken een mooie tocht waarbij we vanaf de kust van Costa Teguise het binnen(ei)land inrijden. Zodra we ons rug naar de oceaan hebben begint het klimmen. We klimmen via Tahiche naar Teguise en fietsen vanaf daar richting Mirador Famara. Hier heb je een geweldig uitzicht over de oceaan aan de andere kant van het eiland. Hierna zullen we in één lange afdaling weer richting het hotel gaan.

Dag 2:
Vandaag gaan we net als de wielrenners naar het noorden van het eiland. We komen langs het gezellig dorpje Haria, beklimmen de Tabayesco en rijden daarna door naar het kustplaatsje Arrieta. Vanaf daar gaan we op mooi glooiende MTB-paden met uitzicht op de oceaan terug naar ons hotel. Deze rit is ongeveer 70 km.

Dag 3:
Ruta de los Volcanos staat vandaag op het programma, oftewel de route naar de vulkanen. We zullen eerst vlak, via de kust fietsen naar Playa Honda, waarna we direct de bergen ingaan. Via San Bartolomé zullen we naar Montana Blanca fietsen. Vanaf dit middel- en hoogtepunt van het eiland duiken we richting Natuurpark Timanfaya. Via een prachtige route kom je uit bij de noordkust, vanwaar we daarna via Tinajo weer omhoog klimmen en uiteindelijk afdalen naar ons hotel. Een tocht van 70 km.

Dag 4:
Vandaag gaan we naar Playa de Famara, een prachtige baai aan de andere kant van het eiland. Vanuit het hotel zullen we eerst weer klimmen naar Teguise. Vanaf hier zullen we via Tiagua afdalen naar La Santa, een gezellig kustplaats. Via een mooie route langs de kust rijden we richting Playa de Famara. Vanaf hier klimmen we nogmaals omhoog naar Teguise vanwaar we weer af zullen dalen naar het hotel. Totaal zullen we weer zo’n 70 km fietsen.

Dag 5:
Deze ochtend maken we nog een korte tocht van circa 25 km. We zullen nog een klein stukje langs de kust naar het noorden rijden waarna we daarna via de heuvels weer terugkomen. Uiteraard met nog een leuke klim erin om de trainingsweek even goed af te sluiten.

Eigen fiets of huur een fiets

Tijdens ons trainingskamp kun je er voor kiezen om een fiets (29’er) te huren of je eigen fiets mee te nemen.
Huren:
Carbon Full suspension € 32,00 per dag
Carbon Hardtail Pro € 32,00 per dag  
Alu Full suspension € 29,00 per dag
Alu Hardtail € 22,00 per dag

Een eigen fiets meenemen is ook mogelijk. Hiervoor dien je zelf voor een fietstas of -koffer te zorgen. De vliegtuigmaatschappijen rekenen extra kosten voor het vervoeren van deze koffer.

Sit back & Relax

Ideaal! Wij verzorgen alles voor je. We boeken voor jou de tickets, verblijfsaccommodaties en zorgen dat jij lekker kan trainen. Voor de reis checken we je in en boeken we voor jou, als dat nodig is, een extra koffer bij. Ook op het trainingskamp hoef jij alleen maar te trainen. Wij zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van de sport, het eiland en de lekkere temperatuur.
Na de training neem jij een welverdiende duik in het zwembad of kun je heerlijk bijkomen aan het strand. Elke morgen staat er een ontbijt voor je klaar, terwijl je in de avond kan aanschuiven bij een buffet.

Goed om te weten: We vertrekken meestal van Schiphol Airport. Soms wijken we uit naar Dusseldorf Weeze of Eindhoven.
Inschrijven Mountainbike trainingskamp Lanzarote5 t/m 9 november 2019
7 t/m 11 januari 2020

Beginnend
Gemiddeld
Gevorderd
Topsport

 1 persoonskamer € 50,00 per nacht
 Carbon Full suspension 29’er - €32 euro
 Carbon Hardtail Pro 29’er – €32 euro
 Alu Full suspension 29’er – €29 euro
 Alu Hardtail 29’er – 22 euro

Sport-Active Nederland
Schuttevaerkade 80
8021 DB Zwolle

Contact:
06 50 48 90 16 (09.00 - 18.00u)
info@sport-active.nl

Gegevens:
NL 10 INGB 0009 01 18 19
KVK: 74510002
Terug naar de inhoud