IJsselmeer Challenge - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Zwemmen
Kosten:
€ 375,00 werkdag
€ 450,00 weekenddag, inclusief:

Zwemoversteek:
  • Begeleidende boot
  • Schipper & begeleiding van Sport-Active Nederland

Optioneel:
Trainingen op maat
€ 24,95 per maand

Programma van de dag

07.00u Verzamelen
07.15u Laatste briefing over de oversteek
07.30u Uitvaren naar de sluis
08.00u Start van de oversteek

* Aankomst is afhankelijk van weeromstandigheden en snelheid van zwemmer/team.
* Terugvaren naar Stavoren met ons is mogelijk

IJsselmeer Challenge
vanaf juni t/m september 2019

22 kilometer zwemmen vanuit de haven van Stavoren naar de haven in Medemblik. De snelste zwemmer die deze route ooit heeft afgelegd is openwaterzwemmer Marcel Schouten uit Haarlem. Hij zwom het IJsselmeer over in 4uur 18 minuten en 6 seconden. Hij won daarmee de IJsselmeer Marathon in 2012. Hij versloeg toen zijn trainingsmaatje en de latere Olympisch Kampioen op de 10 kilometer Ferry Weertman.

Het IJsselmeer over zwemmen is hét grootste doel wat je als zwemmer in Nederland kunt hebben. De één ziet het als het ultieme doel, de ander ziet het als een voorbereiding op de oversteek van het kanaal tussen Engeland en Frankrijk. Dit kun je zowel individueel als in estafettevorm bij ons doen. Aan het eind van het seizoen maken we een ranglijst. Wie wordt de snelste vrouw, man & team?

Om je in te schrijven voor een IJsselmeer Challenge moet je aan de volgende eisen voldoen:
Individueel
1. Minimaal 16 jaar
2. Ruime trainingservaring als zwemmer
3. Persoonlijke begeleider aan boord van de begeleidingsboot

Team ( 2 tot 6 deelnemers)
1. Deelnemers zijn minimaal 16 jaar
2. Ruime trainingservaring als zwemmer
3. Persoonlijke begeleider aan boord van de begeleidingsboot (1 per team)
4. Team bestaat uit minimaal 2 tot maximaal 6 personen

Finish halen is al een prestatie!
Zo snel mogelijk de finish halen is natuurlijk een geweldige uitdaging, maar de finish halen is al een prestatie opzich! Het hele traject van trainen, de test en de oversteek is zo'n bijzondere ervaring die jij (of jullie) deze nooit zullen vergeten. Aan het eind van het jaar organiseert Sport-Active Nederland een gala-avond waarop alle finishers in het zonnetje worden gezet. Tijdens de oversteek is er een cameraman en fotograaf aanwezig die jou (jullie) oversteek vastlegt. Zo beleef je niet alleen de oversteek in het water, maar zie je later ook terug hoe iedereen het op de begeleidingsboot heeft beleefd!
Inschrijven IJsselmeer Challenge

Na aanmelding nemen wij binnen 3 werkdagen telefonish of via e-mail contact met je op. We zullen jouw inschrijving bespreken en kijken of het mogelijk is. Wij vragen je om een bewijs te leveren waarin je minimaal 2u achter elkaar hebt gezwommen (uitdraai van sporthorloge, uitslag van een wedstrijd of iets dergelijks. Voor een estafette is dit niet nodig.

Bij ons mag je zelf bepalen wanneer je wilt oversteken. Je kunt hiervoor zelf een datum uitkiezen. Dit wordt de dag waarop de oversteek plaatsvindt. Echter, door slechte weersomstandigheden, ziekte bij de deelnemer of andere onverwachte omstandigheden, kunnen we de oversteek niet doorlaten gaan. Daarom mag je ook gelijk een reservedag uitkiezen. Mocht de 1e keus niet doorgaan, verplaatst de oversteek automatisch naar de reservedag.

Tijdens het gesprek vragen we jou of je begeleiding wilt in jouw trainingen. Deze trainingen maken we dan op maat voor jou. Daarin houden we rekening met jouw trainingsmogelijkheden, -ervaring en thuissituatie. Mocht je zelf genoeg ervaring hebben of heb jij een eigen trainer. Geen enkel probleem.

* Het is mogelijk om met meerdere individuen of teams op dezelfde dag over te steken. Echter is het verplicht dat elk individu of team een eigen beleidingsboot van ons krijgt toegewezen.
* Oversteken met meerdere boten kan tot maximaal 3 boten per dag.
Zodra de betaling is voldaan is jouw oversteek definitief en houden we de datum vast voor jou.
Terug naar de inhoud