Gorges du Verdon - Sport-Active Nederland

Title
Ga naar de inhoud
Fietsen > Wielrenreizen
Kosten:
€ 550,00 inclusief:

Trainingen:
  • 6 trainingstochten
  • Beklimming van Mont Ventoux


Verblijf:
  • Luxe appartement
  • Ontbijt & Diner
  • 2 persoons slaapkamer

Reis:
  • Eigen vervoer

Programma

Dag 1
Ontvangst in Aiguines
Kennismakingstocht 60km

Dag 2
Rondje om de kloof 95km
2200 hoogtemeters

Dag 3:
Wielrentocht in de vallei 90km
1300 hoogtemeters

Dag 4:
Rit met uitzicht 80km
1500 hoogtemeters

Dag 5:
Langs de kloof 70km
1700 hoogtemeters

Dag 6:
Beklimming van de Mont Ventoux

Wielrenreis Gorges du Verdon
25 april t/m 1 mei 2020, 2 t/m 8 mei 2020 of 9 t/m 15 mei 2020

Wielrennen en genieten op één van de mooiste plekken in Europa! Dat kan met Sport-Active Nederland rondom Lac de Croix, aan de voet van de Gorges du Verdon. Niet veel wielrenners kennen dit gebied, maar als je er eenmaal bent geweest, wil je er weer terug!

Elke dag maak je mooie tochten door dit indrukwekkende gebied van rotsen, de één na diepste kloof van Europa en het enorme blauwe water van het meer. De uitzichten als je de bergen op klimt zul je niet snel vergeten. De beklimmingen zijn goed te doen en de mooie afdalingen zorgen voor de fijne afwisseling. Op de laatste dag van deze wielrenreis zullen we tevens de Mont Ventoux beklimmen! Je bepaalt zelf of je deze van 1, 2 of alle drie de kanten gaat beklimmen! Met deze beklimming sluit je een fantastische reis af!

Tijdens deze wielrenreis verblijf je in een appartement dat je met een aantal deelnemers van dit trainingskamp deelt. Elke morgen staat er een ontbijt voor je klaar en in de avond wordt er voor je gekookt. Lunchen doe je onderweg tijdens de mooie ritten door dit gebied.


Fietsen op je eigen niveau

Doordat wij deze wielrenreizen met meerdere begeleiders aanbieden, kun je fietsen op je eigen niveau. Je kunt jezelf bij de inschrijving indelen in het niveau waar jij je thuis voelt. Natuurlijk kun je deze week altijd switchen van peloton.

Liever eenpersoonskamer

Je schrijft je in op basis van het delen van een slaapkamer met een andere deelnemer. Deelnemers die elkaar kennen kunnen aangeven dat ze bij elkaar op een kamer willen. Mocht je liever een  eenpersoonskamer willen boeken? Geen enkel probleem. Hiervoor rekenen wij wel € 50,00 extra per nacht.

Eigen vervoer

Deze wielrenweek bieden wij aan zonder reis. Dit omdat je dan zelf kan bepalen hoelang je over de reis wilt doen. We beginnen de eerste rit na de welkomstlunch, dus je hebt alle tijd om op het trainingskamp aan te komen. Een aantal weken voor de wielrenreis maken we een groepswhatsapp aan waar je in contact kan komen met andere deelnemers. Op deze manier kun je een reisgenoot vinden. Wij adviseren om met de auto naar Gorges du Verdon te rijden. Vliegen kan eventueel op Lyon of Nice, waarna je vervolgens een auto kan huren.

Dag 1:
Na de welkomstlunch gaan we fietsen. Een kennismakingsrit over 60km rondom het meer. Je krijgt gelijk een mooie indruk van deze unieke omgeving rondom Lac de Croix.

Dag 2:
De vallei rondom het meer is fantastisch. Via een klim langs de stuwdam, dalen we vervolgens af naar het zuiden. Hier maken we een mooie lus welke ons uiteindelijk terugbrengt naar onze appartementen. Ondertussen kun je genieten van het bosrijke gebied.

Dag 3:
Vandaag gaan we fietsen rondom de kloof. In deze 95km lange tocht klim je 3x naar ongeveer 1200m hoogte. Je krijgt weergaloze uitzichten te zien. Daarnaast heb je indrukwekkende rotspartijen boven je terwijl je door de kloof rijdt. Deze tocht zul je niet snel vergeten.

Dag 4:
Uniek aan deze omgeving is het plateau aan de oostkant van het meer. Zodra je op het plateau bent geklommen, lijkt het alsof je in een heel ander gebied bent. Je fietst tussen de lavendelvelden. Doordat dit plateau op ongeveer 600m hoogte zich begeeft heb je een mooi uitzicht over het meer, maar maak je vandaag relatief weinig hoogtemeters. Ook wel eens lekker, toch?

Dag 5:
Natuurlijk gaan we nog een keer terug naar de kloof. We beklimmen de kloof nu van de andere kant (18km klimmen) en genieten daarbij van het fantastische uitzicht over de oorsprong van de Verdon. In het bergdorpje drinken we een heerlijke cola en gaan vervolgens lekker dalen!

Dag 6:
Vandaag is de dag van de Mont Ventoux. We vertrekken naar Sault, waar we op de fiets zullen stappen. Je mag zelf bepalen of je 1x de Mont Ventoux wilt beklimmen of misschien hem wel van alle drie de kanten wilt trotseren!

Inschrijven Wielrenreis Gorges du Verdon25 april t/m 1 mei 2020
2 t/m 8 mei 2020
9 t/m 15 mei 2020

Beginnend
Gemiddeld
Gevorderd
Topsport

 1 persoonskamer € 50,00 per nacht

Terug naar de inhoud