Borstcrawlcursus - Sport-Active Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Trainingen
Borstcrawl Cursus
In de maanden september, oktober en november geeft Sport-Active Nederland een borstcrawl-cursus in diverse zwembaden in Nederland. Tijdens deze cursus verbeter je jouw techniek door een gespecialiseerd trainingsprogramma ontwikkelt door oud topzwemmer Alexander Hulleman.
Via diverse techniekoefeningen, video-analyses en gerichte toepassingen, verbeter jij jouw borstcrawl binnen een aantal trainingsuren. 

Kleine groepen
De cursus wordt gegeven in kleine groepen waardoor je optimale begeleiding krijgt tijdens deze cursus. We maken ook duidelijk onderscheid tussen beginners en gevorderd. Dit doen wij speciaal zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen en de passende techniekopdrachten krijgt. 

Videoanalyses
Tijdens de cursus worden opnames van jouw techniek gemaakt. Deze worden geanalyseerd en hiervan krijg je een uitgebreide uitslag tijdens de training en uitgeschreven op papier. Eventueel kunnen we de aanwijzingen uitschrijven in op maat gemaakte trainingen voor jou.

Wat behandelen we tijdens de cursus
Uiteraard de beginselen van de borstcrawl. We geven hierbij aandacht aan slaglengte, slagfrequentie, ademhalingsvormen, stroomlijnen en krachtverdeling in je slag. Ook willen we met passende oefeningen zorgen dat je geen blessures in je schouders op loopt, wat vaak voorkomt bij beginnende en gevorderde zwemmers. Tevens geven we tijdens deze cursus een korte uitleg over het keerpunt en over stroomlijnen na een afzet. Ook geven we je tips en trucs over hoe je het beste jouw trainingen kunt indelen. 

Kosten
3 trainingen van 90 min  € 100,00
3 trainingen van 60 min  €   80,00
4 trainingen van 60 min  €   90,00
5 trainingen van 60 min  € 100,00
Aanmelden borstcrawl CursusAlgemene voorwaarden:
1. Jouw deelname van deze cursus is pas definitief op het moment dat het verschuldigde bedrag op onze rekening staat.
2. Trainingen kunnen worden ingehaald, wanneer dit mogelijk is. 
3. Annuleren van de cursus is niet mogelijk. Wanneer je je hebt opgegeven, hebt betaald en onverhoopt niet deel kan nemen, kun je het verschuldigde bedrag omzetten in een tegoedbon en deze later gebruiken voor een andere activiteit, trainingskamp of evenement binnen Sport-Active Nederland of een partner. 
Zwolle: 
donderdag 7, 14, 21, 28 sept & 5 okt
19.00 - 21.00u

Vlaardingen:
Zaterdag 14, 21 & 28 okt
18.30 - 20.00u
 
Alexander Hulleman
 
 
Zwemmer
Als zwemmer was het open water het terrein waar Alexander Hulleman het beste uit de voeten kon. Echter won hij zijn Europese Master Titel in 2009 in het binnenbad in het Spaanse Cadiz op de 800m vrij. Op datzelfde toernooi won hij nog brons op de 400m vrij en 3km open water.
In Nederland zwom hij steevast in de top 5 en behaalde diverse Nederlandse podiumplekken. In 2012 behaalde hij de tweede plaats in het Nationaal Klassement en in 2014 sloot hij zijn carrière af met een derde plek. 
 
 
IJsselmeer & Kanaal
Diverse keren was Alexander begeleider op een volgboot tijdens de IJsselmeer Marathon/ NK Marathon. In 2009 en 2013 begeleidde hij Bianca de Bruijn naar de overwinning in deze wedstrijd. Tevens begeleidde hij haar in haar geslaagde kanaaloversteek tusse Engeland en Frankrijk. In 2015 begeleidde hij Marije Dirkx in dezelfde poging. Helaas moest zij na 8 uur door een eerder opgelopen schouderblessure de strijd staken.
In 2017 organiseert Alexander de IJsselmeer Challenge waarbij hij bijna 20 deelnemers in de zomermaanden over het IJsselmeer begeleidt.  
 
 
(Club)trainer
In 2010 en 2011 was Alexander clubtrainer bij zwemclub de Kikker. In deze twee jaar promoveerde de club tweemaal een competitie hoger. Daarnaast behaalden een aantal pupillen het podium op de Nationale Kampioenschappen. Naast een club trainde Alexander ook diverse malen individuele zwemmers waaronder Klaas Pit, die momenteel een van de beste jeugdzwemmers op de schoolslag is. 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu